Projecten

Groene Stroom? ja Graag!

Sinds 2012 ben ik campagneleider Groene Stroom? Ja Graag! bij  WISE. WISE is tegen kernenergie, maar wat is het alternatief? Duurzame energie uit zon en wind natuurlijk! Onder het motto 'Groene stroom? Ja graag!' voert WISE al sinds 2006 campagne met het doel om enerzijds het aantal klanten van groene stroom te laten groeien en anderzijds de energiebedrijven onder druk te zetten om meer groene stroom in Nederland te produceren. We vergelijken alle Nederlandse energiebedrijven en brengen licht in de zeer ondoorzichtige energiemarkt.

Buurtmoestuin 'de Prinses op de Erwt'

In het centrum van Diemen, verscholen tussen huizen en een wandelpad, ligt een bijzonder stukje grond. Het is buurtmoestuin De Prinses op de Erwt. Hier verbouwt de moestuin werkgroep van de IVN vanaf 2011 ecologische groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik.

De eerste werkgroep is in 2010 ontstaan op mijn initiatief. Snel sloten een aantal buurtbewoners zich aan en samen kregen we de gemeente Diemen mee om de 1000 m2 Brakliggend terrein om te toveren in een groene oase. Het doel van de moestuin is om al tuinierend meer te leren over duurzaamheid en ecologie, het project is inmiddels organisatorisch ondergebracht bij de IVN.
We bewerken de tuin met een vaste groep van 15 tot 20 enthousiaste tuinders.Onze avonturen, successen en missers, houden we bij op deze blog.

Duurzame Buren

Handige tips van de energiepionier om de hoek
We worden bestookt met voorlichtingscampagnes die ons moeten stimuleren om onze huizen te isoleren en minder energie te verbruiken. Maar waar te beginnen? Sinds 2010 kan men deze vraag aan een duurzame buur stellen. Via de site duurzameburen.nl komt de uitwisseling over duurzaam wonen in een stroomversnelling.

Ik bedacht het concept voor dit forum samen met mijn vrouw Yvonne en kreeg vervolgens de steun van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE). Na een succesvolle subsidieaanvraag stelde ODE mij aan als projectleider voor dit leuke project.

En yes, drie jaar later leeft de site meer dan ooit! In 2013 gaan we richting de 1500 duurzame buren op de kaart van Nederland!

Duurzaam Dorp Diemen

Met een netwerk van Diemense burgers willen wij lokaal de aandacht vestigen op klimaatverandering en de dreigende olieschaarste.

We willen de bewoners maar ook het hele gemeentelijke apparaat aansporen om nu écht werk maken van energiebesparing en reductie van CO2. Er moet meer druk op de ketel komen want de tijd dringt!

 

Kom langs op onze blog!

Soelaas

Eva Kieboom: zang
Markus ilmari: gitaar
Atie Aarts: cello
Marc Tromp: basgitaar
Tim Satink: Drums

 

In een muzikale oerknal vermengt Nederlandstalige pop zich met Jazz, Folk en Braziliaanse Muziek.

Luister hier.

Realtime

Akoestisch duo met sax en gitaar.

Al vele jaren ben ik onderweg met mijn vriend, maat en saxofonist Wolfgang. Het is meer de vraag waar we nog  níet hebben opgetreden met ons vrolijke repertoire aan easy listening, jazz en bossa nova's.

Beproefd, bewezen en honderden keren voor goed bevonden:

De ideale en achtergrondmuziek voor elk feest, bruiloft, huwelijk, receptie en diner.

Repertoire: Jazz & Blues, Latin en Popclassics

 

Wolfgang Keller (saxofoon)

Markus ilmari Schmid (gitaar)

 

luister en kijk hier.

lees meer op www.saxengitaar.nl

 

 

Verrassend Duitsland

Als medeauteur schreef ik het hoofdstuk over Baden-Württemberg voor 'Verrassend Duitsland'.

Dit boek laat je de klassiekers, maar zeker ook de onbekendere plekken in Duitsland ontdekken. Düsseldorf is meer dan de kerstmarkt, in het Roergebied bevinden zich prachtige industriële monumenten, steden als Berlijn, Hamburg en Keulen zijn übercool en de voormalige DDR is niet grauw maar bruist.

 

lees meer op de site van uitgever MoMedia